Ανακοίνωση Κατάληψης Πρυτανείας

Η πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη από εμάς. Είμαστε φοιτητές/τριες ενάντια στην εκπαιδευτική και όχι μόνο αναδιάρθρωση, εργαζόμενοι και απολυμένες, πρώην φοβισμένοι νυν οργισμένοι, αγωνιζόμενες ενάντια σε κάθε προσπάθεια του κεφαλαίου να επιβληθεί πάνω στις ζωές μας. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ένα με τους απεργούς πείνας στις φυλακές, την πλατεία Συντάγματος, τα κέντρα κράτησης μεταναστών. Ξεπερνάμε τους συντεχνιακούς διαχωρισμούς και επιδιώκουμε τη σύνδεση με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια μέσα και έξω από την εκπαίδευση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την εργασία, τις φυλακές.

Θέλουμε μέσα από την κατάληψη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες καταλήψεις που συμβαίνουν ανά την Ελλάδα: ο κινηματογράφος «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, το κτίριο της ΓΣΕΕ και το Πολυτεχνείο στην Αθήνα, δεκάδες άλλες πανεπιστημιακές σχολές και κτίρια, στον Ν. Ρωμανό που αγωνίζεται για τη χορήγηση των εκπαιδευτικών του αδειών.

Παράλληλα, επιθυμούμε τη δημιουργία ενός πραγματικού κέντρου αγώνα που θα μπλοκάρει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το τελευταίο νομοθετικό της διάταγμα το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου (ν. 4009), τις διαγραφές και τις απολύσεις, τη θέσπιση διδάκτρων, τη μετακύλιση του κόστους ζωής σε εμάς, την προσπάθεια κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων και κάθε μορφής καταστολής οποιασδήποτε φωνής που αντιστέκεται.
Καλούμε: κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, να μπει στη διαδικασία μαζικών συνελεύσεων και διαδικασιών, να λάβει αγωνιστικές αποφάσεις, να στηρίξει τις καταλήψεις που ήδη υπάρχουν (Ολύμπιον, Πρυτανεία) με στόχο τόσο την αλληλεγγύη στον αγώνα του Ν. Ρωμανού όσο και το μπλοκάρισμα της πολιτικής της απαξίωσης.

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας: Παρασκευή 5/12 στις 19.00 στο κτήριο της Πρυτανείας

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ,

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΔΕΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης Πρυτανείας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *