Εφημερίδα Τοίχου

Εφημερίδα Τοίχου “Burn Out”:

 

Η εφημερίδα τοίχου “Burn Out” είναι αποτέλεσμα συλλογικών συζητήσεων της ανοιχτής συνέλευσης του αυτόνομου σχήματος στους Πολιτικούς Μηχανικούς, το οποίο έχει και την ευθύνη των όσων γράφονται. Ο όρος Burn Out, προέρχεται από το χώρο της ψυχολογίας και σημαίνει εργασιακή εξουθένωση, ακριβώς αυτό δηλαδή που βιώνει η τάξη μας (η εργατική) σήμερα, μια διαρκής υποτίμηση και εξουθένωση της ζωής και της εργατικής της δύναμης με σκοπό το ξεπέρασμα της κρίσης.

Η εφημερίδα τοίχου αποτελεί μια δομή αντιπληροφόρησης των “από τα κάτω” ενάντια στον κυρίαρχο λόγο των “από τα πάνω” που εκφράζεται μέσα από τα δελτία των 8, τις αστικές φυλλάδες και την εναλλακτική ενημέρωση των blog. Η “αμερόληπτη” έρευνα/άποψη του δημοσιογράφου, η απομονωμένη εικόνα του φωτογράφου/καμεραμάν, η κατά λάθος μη διασταυρωμένη είδηση και παραπληροφόρηση παράγουν μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα και ενημέρωση κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των αφεντικών. Για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση έννοιες όπως κρίση αποκτούν συγκεκριμένους και αναλλοίωτους ορισμούς. Μνημόνια και μέτρα βαφτίζονται μέτρα “εθνικής σωτηρίας”, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου extra οικονομικοί πόροι για το ίδρυμα, η καταστροφή του περιβάλλοντος ανάπτυξη, οι μετανάστες υπαίτιοι για τα πάντα, οι απεργίες καταχρηστικές για το “κοινό καλό”, οι καταλήψεις εστίες ανομίας.

Εμείς από την πλευρά επιλέγουμε να υπερασπιστούμε τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες που προκύπτουν είτε συμμετέχουμε είτε όχι κόντρα στην αστική προπαγάνδα και χειραγώγηση των media. Επιδιώκουμε τη σύνδεση και την κυκλοφορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που ξεπηδούν σε μια δημόσια σφαίρα. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς, τις πρακτικές των αγωνιζόμενων με απώτερο στόχο την ανατροφοδότηση των δικών μας αγώνων και εμπειριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *